Szenzációs RETRO kiállítás nyílik a FÓRUM-ban

  1. Otthon
  2. HÍREK ÉS RENDEZVÉNYEK
  3. Szenzációs RETRO kiállítás nyílik a FÓRUM-ban

Esemény

Szenzációs RETRO kiállítás nyílik a FÓRUM-ban

FÓRUM Debrecen
2023.03.13-26.

Március 13-án kezdődik az időutazás, amely során a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont a hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum közreműködésével a 70–80-as évek világába repíti vissza a látogatókat.

A Trapper farmer, kacsintós pénztárca, moncsicsi – csak néhány ikonikus tárgy a több százból, ami látható lesz a FÓRUM-ban március második felében. A kiállítás a Dalnoky Ferenc és felesége országos hírű retró gyűjteményére épül. Különleges darabjai kiválóan szemléltetik az 1970–80-as évek életmódját. A tematikus tárlat a lakótér, a konyha, a gyermekkor, a szórakozás és a fogyasztás tárgyi kultúráját mutatja be, könnyed és interaktív módon. A látogatók nemcsak megnézhetik, de fel is próbálhatják az otthonkát, vagy a trapéznadrágot. Ráadásul az olyan országosan ismert márkák mellett, mint a Trapper, a Tisza, a Traubi, vagy a Márka (nomen est omen), a különlegességnek számító debreceni darabok, gyártmányok is megjelennek a kiállításban.

Az interaktív kiállítás mellett a látogatók a járműipar egykori remekeit is megtekinthetik. Skodát, Ladát, Daciát helyezünk bele egy-egy akkoriban jellemző környezetbe, de láthatóak lesznek az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő motorkerékpárok közül a Riga, Babetta, Simson, Berva, Verhovina, Kárpáti típusok is.

A múzeumi élményt folyamatos tárlatvezetések és játékos múzeumpedagógiai foglalkozások teszik emlékezetessé. Utóbbira iskolai osztályok jelentkezhetnek. Mind a foglalkozások, mind a kiállítás ingyenes programlehetőség, amit kár lenne kihagyni!