„Szívügyem a Zsuzsi!”- 2019. július 1.-7.

 1. Otthon
 2. HÍREK ÉS RENDEZVÉNYEK
 3. „Szívügyem a Zsuzsi!”- 2019. július 1.-7.

Esemény

„Szívügyem a Zsuzsi!”- 2019. július 1.-7.

FÓRUM Debrecen
2019. július 1.-7.

Kisvasút-történeti kiállítás

Debrecen városának kisvasútja, a 137 éves Zsuzsi Erdei Vasút szeretettel várja a kedves családokat, legfőképp a gyerekeket a kisvasút-történeti kiállítására!

„Időutazás keretében” a fantázia szárnyán utazva, hangot adunk a természet szeretetének- és védelmének, a Zsuzsi vonatozás élménygazdag pillanatainak, mindezt szórakoztató, vidám, interaktív feladatok és tesztek segítségével!

Az egyedi látványvilágban gazdag kiállításunk fő célja: életre hívni azt a természetbeli csodát, amely a „jövő Nemzedékének” legfőbb tápláléka!

Aki szereti a vonatok különleges világát, ne hagyja ki az „Én vagyok a Masiniszta!”- programunkat, amely alkalmából minden gyermeknek oklevéllel kedveskedünk!

Egy teljes hetet átölelő programunk ideje alatt, a kicsiket- és nagyokat számos meglepetéssel várjuk:

 • „ Jelen színei előtt megelevenedik a kisvasúti történelem!”
 • Zsuzsi gőzmozdony fotófal
 • Kisvasúti terepasztal gyerekeknek
 • Vasúti terepasztal az egész családnak!
 • „Építsünk Együtt!”- kreatív építésre invitáljuk a gyerekek, amely központi témája: a hármashegyaljai értékvilág életre hívása, miközben élvezzük az „Öreg Hölgy” zakatolását…
 • „Zsuzsingoló”, készség-képességfejlesztő foglalkozások:
  • famozdony díszítése és festése,
  • mozdonykulcstartó, papírmozdony, menettárcsa és sapka készítése
 •  „Én vagyok a Masiniszta!”keddtől vasárnapig minden nap délutánonként 14 órától 19 óráig a gyerekeket mozdonyvezetésre invitálunk!

Töltsük el együtt pár kellemes napot a FÓRUM-ban, az

„Öreg Hölgy” kiállításán!

„Szívügyem a Zsuzsi!”

 

A Zsuzsi Erdei Vasút, Debrecen „szívétől” keletre az Erdőspuszták festői szépségű tájain kalandozva, egy páratlan élményvilággal ajándékozza meg utasait, az 50 perces „időutazás” alatt.

A 137 éves kisvasúti múlt, a jelen köntösét öltve édesíti meg az utazás minden egyes percét. Útja során bepillantást enged a tanyák jellegzetes világába, néhol a fák lombjai által épített zöld alagutakban haladva. A nyüzsgő nagyvárosi életet hátrahagyva, az Erdőspuszták nyugodt világa, idilli szépsége köszönt reánk…

Már a felszállás pillanatában érezni, hogy egy álomvilág kapujában állunk, s a vonatkerekek csattogásával, a hangos füttyszóval egyre csak fokozódik bennünk az izgalom. A felejthetetlen vonatozás élménye, a természet szeretete puha sálként átölelve kényeztetik a vonatimádókat!

 

A „természeti gyöngyszem” első szakaszát 1882-ben nyitották meg. Kezdetben kettő mozdony üzemelt, az I. pályaszámú 107 LE fatüzelésű mozdony kapta a ZSUZSI nevet, melyet ma is büszkén visel, Magyarország legrégebben épült, működő kisvasútja!

 

Turisztikai vonzereje, a természet adta értékvilágban rejlik: a Természet Háza, az Erdei Iskola, a délceg Kilátó, az erdei játszótér, a fedett körszín és a szabadtári színpad, a Kéktúra útvonal és a Hármashegyi-tó, mind-mind a természet szeretetére- és védelmére tanít!

Megközelítés

Útvonal